Tunturivaruste
Kotakeino 7
99830 Saariselkä
+358 40 6174010
info@tunturivaruste.fi

Liukulumikengät? Mitkä ne ovat?

Liukulumikengät ovat lumikenkien ja metsäsuksien välimalli, joilla pääsee helposti hiihtämään tunturiin ja tiheämetsäiseen maastoon. Liukulumikengät ovat metsäsuksia lyhyemmät, mutta lumikenkiä kantavammat. Ne ovat kasvattaneet jatkuvasti suosiotaan niin retkeilijöiden, kuntoliikkujien, vaeltajien, metsästäjien kuin kalastajienkin keskuudessa. OAC lyhenne ei suinkaan tule amerikkalaisesta tutkimuskeskuksesta, vaan on supisuomalainen huippulaadukas karvapohjasuksien valmistaja.

 

Kokemukset liukulumikengistä Inarissa pilkkireissulla ja UKK:n tunturissa

 

Kerron nyt hieman lisää käyttökokemuksistani OAC:n KAR 147 liukulumikengistä. Pituudeltaan nämä sukset ovat 147 cm ja leveydeltään leveimmästä osasta kärjestään 12,5 cm. Ne ovat siis tavallisia metsäsuksia hieman leveämmät, mikä tuo kantavuutta. EA- siteet ovat helppo kiinnittää ja yhdistää mihin tahansa talvikenkiin tai saappaisiin. Itselläni toimi tavalliset retkeilykengät, joissa joustava päkiäosa.

 

Testasin näitä sekä jäällä pilkkireissulla Inarin Tuulisjärvellä, että umpihangessa UKK:n kansallispuistossa metsämaastossa liikkuen. Liukulumikenkien avulla ylämäet onnistuivat helposti ilman lipsumista pitävän karvapohjan ansiosta. Jäisessä alamäessä sukset lähtivät metsäsuksia helpommin liukumaan, mutta teräskantit antoivat näissä kuitenkin lisää ohjailtavuutta. Puuterilumessa metsäisemmässä maastossa sukset liukuivat hangessa liukumisen tunteesta nauttien. Suksien kantavuus oli erittäin hyvä myös puuterilumessa ja näillä pääsi sivakoimaan melko rivakastikin!

Lopputulos

Ihastuin kyllä näihin OAC:n liukulumikenkiin. Taidokkaasti mietitty teknisen laadullisen toimivuuden lisäksi upeaa graafista ulkoasua, sukset todella ilahduttavat käyttäjän silmää! Näillä laadukkailla liukulumikengillä taittuu myös useamman päivän hiihtovaellukset ja metsästysretket. Lisää OAC:sta löydät täältä.

 

Mikäli kaipaat jotain uudenlaista talviliikuntaa, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan liukulumikenkiä!

 

Sofia

Kalastajan vaimo

× Hei, ota meihin yhteyttä Whatsappilla