Tunturivaruste
Kotakeino 7
99830 Saariselkä
+358 40 6174010
info@tunturivaruste.fi

Saariselkä & maastopyöräily – Seikkailua poluilla

Saariselkä on ihanteellinen paikka maastopyöräilyn ystäville. Tämä pohjoisen tunturikylä tarjoaa upeat puitteet seikkailuille pyörän selässä. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut pyöräilijä, Saariselän alueen monipuoliset polut takaavat unohtumattoman kokemuksen. Lähde mukaan matkalle ja tutustu maastopyöräilyn lumoihin Saariselällä!

Saariselän_pyöräilyreitit

Missä voin pyöräillä?

Saariselän ympäristössä on laaja pyöräilyverkosto sisältäen eritasoisia reittejä. Urho Kekkosen kansallispuiston alueella pyöräily on sallittu ainoastaan merkityillä reiteillä eli reiteillä, jotka näkyvät pyöräilykartalla. Tässä on kuitenkin pari poikkeusta, jotka tulee muistaa: Kiilopään huipulle johtavalla polulla on pyöräily kielletty. Pyöräily on sallittu Kopsusjärven maastouralla ja Niilanpäältä Suomunruoktulle menevällä uralla, vaikka niitä ei ole erikseen merkitty. Luton riippusillalta saa myös pyöräillä Anterinmukan autiotuvalle uraa pitkin. Kansallispuiston ulkopuolella on jokamiehenoikeudella pyöräily sallittu kaikilla urilla, poluilla ja reiteillä (poislukien pihatiet).

Saariselän maastopyöräilykartta – Polkujen valinta ja suunnittelu

Saariselkä tarjoaa laajan valikoiman pyöräilyreittejä, jotka sopivat eri taitotasoille ja kuntoisille pyöräilijöille. Ennen kuin lähdet matkaan, tutustu reittikarttoihin ja valitse itsellesi sopiva polku. Saariselältä löytyy helppoja aloittelijoille ja pyöräkärryn kanssa ajoon sopivia reittejä, jyrkkiä mäkisiä polkuja, sekä pitkiä ja haastavia reittejä.

Suositusreittejämme ovat helppo-keskivaativa reitti: Moitakuru 27 km ja Sivakkaoja 22 km, sekä vaativa-erittäin vaativa reitti: Rautulampi 24km. Tarkemmat reittitiedot löydät blogin alla olevasta linkistä. Moitakurun reitillä avautuvat upeat tunturimaisemat heti alkuun Kaunispään päältä. Sivakkaojan reitillä pääset nauttimaan avotunturimaisemista ilman vaativaa ja kivikkoista nousuosuutta. Molemmilla reiteiltä löytyy tulistelupaikat eväiden syöntiin. Rautulampi on erittäin vaativa jyrkkien ja kivikkoisten laskujen ja nousujen vuoksi, mutta on myös sen veroinen maisemineen. Rautulammelta löytyy moderni tulistelutupa ja paluumatkalla voi piipahtaa Luulammen tuoreilla munkkikahveilla. Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka on Kulmakuru. Kulmakurun lenkki on erittäin vaativa, mäkinen ja sisältää useamman vesistön ylityksen. Siksi lenkille oiva apu onkin sähköavusteinen fatbike.

Sähköfatbike – Varusteet ja turvallisuus

Maastopyöräilyssä oikeanlaiset varusteet ovat tärkeitä sekä mukavuuden että turvallisuuden kannalta. Voit vuokrata meiltä sähköavusteisen fatbiken, joka on huollettu ja tarkastettu valmiina käyttöösi. Sähkön avulla saavutat, koet ja näet paikkoja, jotka voisivat muutoin jäädä kokematta. Lapsille valikoimastamme löytyvät myös sähköavusteiset maastopyörät, joilla voit kokeilla lasten kanssa hieman pidempiäkin reittejä. Mukana on lisäksi tärkeää olla kartta, juomapullo ja evästä, sillä monesti reitti vie mennessään ja matkasta tuleekin suunniteltua pidempi. Sää voi Saariselällä vaihdella nopeastikin, joten varaudu riittävän lämpimään ja sateenkestävään vaatetukseen. Lataa puhelimen akku täyteen avunpyyntöä varten. Osa reiteistä on kuuluvuuden katvealueella, joten muistathan, että kuuluvuus on parempi korkeammilla paikoilla kuin kuruissa ja laaksoissa. Jos suunnitteilla on pidempi reissum tuo Garminin GPS-laite viestitoiminnolla mukavan lisäturvan.

 

Ihaile maisemia ja nauti luonnosta

Maastopyöräilyn hienoimpia puolia on mahdollisuus tutustua upeisiin maisemiin ja luontokohteisiin. Saariselkä tarjoaa upeat tunturimaisemat, metsät ja ikiaikaisen villin luonnon. Muista hidastaa tahtia ja pysähtyä ihailemaan näkymiä matkan varrella. Voit pysähtyä evästauolle nauttien tunturin huipulla avautuvasta panoraamasta. Hyödynnä pyöräilyn tarjoamat mahdollisuudet ja koe luonnon kauneus läheltä.

 

Maastopyöräily Saariselällä on unohtumaton kokemus, joka tarjoaa sekä haasteita että palkitsevia hetkiä luonnossa. Muista suunnitella matkasi huolellisesti, varustaudu asianmukaisesti ja nauti seikkailusta kaikilla aisteillasi. Astu ulos mukavuusalueeltasi ja sukella maastopyöräilyn maailmaan Saariselän upeilla poluilla!

 

Tunturivaruste toimittaa varusteet Saariselän alueelle veloituksetta.

Sähköpyörän vuokraus Saariselältä

Lasten sähköpyörän vuokraus

Pyöräkärryn vuokraus Saariselältä

Reittikuvaukset: https://laplandnorth.fi/fi/pyorailyreitit/#kesanreittivinkit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

× Hei, ota meihin yhteyttä Whatsappilla