Tunturivaruste
Kotakeino 7
99830 Saariselkä
+358 40 6174010
info@tunturivaruste.fi

Helsport Superlight teltat

Paljon on puhuttu Superligh teltoista, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Helsportin superlight teltat tarjoavat superkeveyttä laadusta tinkimättä.

Helsport on norjalainen yritys, joka on valmistanut muun muassa telttoja ja makuupusseja jo vuodesta 1954 lähtien.  Ensimmäinen heidän kehittämänsä tunneliteltta tuli markkinoille 1970-luvulla. Tämä kertoo siitä, että yrityksellä on vankka kokemus telttojen kehittämisestä ja tämän vuoksi Helsport onkin yksi laadukkaimpia telttamerkkejä Euroopassa. Yksi heidän tunnusmerkkinsä on telttakaarien sisäkanavat, koska se vähentää ilmanvastusta, tekee niistä hiljaisempia ja estää lumen kerääntymistä telttakaariin. Kehitysyhteistyössä toimivat seikkailijat ja urheilijat, joiden vaatimustaso on todella korkea.

Helsportin teltat ovat kaksikerroksisia, eli sisältävät erittäin hyvin hengittävän sisäteltan ja vedenpitävän ulkoteltan. Näin myös heidän superlight-teltoissaan. Ulko- ja sisäteltan väliin jäävän tilan ansiosta kosteus haihtuu ilmavirran mukana. Telttojen välisen ilmatilan saavuttamiseksi on hyvä kiinnittää myös teltan myrskynarut, vaikka sää ei olisikaan myrskyisä.

 

Superlight teltat on suunniteltu mahdollisimman kevyiksi laadusta tinkimättä. Kolmen hengen normaaliteltan paino on yleensä n. 4 kg, ja kun verrataan painoa alle 2 kg:n teltan kantamiseen, on ero aika huomattava! Tällä kilomäärällä ei tarvitse jakaa teltankantovuoroja ja rinkkaan mahtuu teltan ja makuupussin lisäksi muutankin. Pystyt esimerkiksi ottamaan jopa 21 kpl pussiruoka-ateriaa tai 11 suklaalevyä päästäksesi samaan kilomäärään. Vaikka et kokisi itseäsi kevytretkeilijäksi, on tämä hyvin järkevä vaihtoehto retkellesi.

 

Ringstid Superlight 2 on Helsportin kevyin teltta kahdelle henkilölle. Painoa on vain 1,45 kg! Joka on siis teltasta todella vähän. Sisätilassa tilaa on juuri sopivasti kahdelle hengelle nukkumiseen ja molemmilla sivuilla on omat absidit esimerkiksi tavaransäilytykseen. Kaksi oviaukkoa mahdollistaa molempien kulkemisen ulos omilta puoliltaan. Vesipilariarvo on ulkoteltassa 2000 mm ja pohjakankaassa 3000 mm, mikä tarkoittaa siis sitä, että ne ovat täysin vedenpitävät myös rankkasateessa. Telttakankaat ovat nailonia, kevyttä, mutta kestävää ja kuivuvat nopeasti sadesään jälkeen. Vaikka teltta on todella kevyt, pysyy se vakaasti tuulisellakin säällä. Helsportin AirFlow II-ilmastointi takaa raikkaan sisäilman sekä vähentää kondensaatiota. Teltta on helppo ja nopea pystyttää vaativissakin olosuhteissa.

 

Lofoten Superlight 3 teltassa on enemmän tilaa, vaikka sekin on todella kevyt 1,7 kg! Telttaan mahtuu kolme henkilöä. Teltan etualalla olevaan absidiin eli eteistilaan mahtuvat retkijoukon tavarat. Vesipilariarvo on myös tässä teltassa ulkoteltassa 2000 mm ja pohjakankaassa 3000 mm, eli myös täysin vedenpitävä rankkasateessa. Helsportin AirFlow II-ilmastointi takaa raikkaan sisäilman sekä vähentää kondensaatiota. Teltta on nopea pystyttää värikoodattujen kaarikeppien ansiosta.

 

Nämä teltat ovat kolmen vuodenajan telttoja eli käyvät hyvin keväästä syksyyn, niin lähimaastoon kuin tuntureillekkin. Jos arvostat keveyttä, laatua ja pieneen tilaan menevää majoitetta niin Helsportin Superlight on erinomainen valinta !

Superlightit vuokralle täältä ↓
Ringstid Superlight 2 tai Lofoten Superlight 3.

Tavataan tunturissa!

Miia

 

Kuvat Helsport.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

× Hei, ota meihin yhteyttä Whatsappilla