Tunturivaruste
Kotakeino 7
99830 Saariselkä
+358 40 6174010
info@tunturivaruste.fi

Telttailu lasten kanssa – 3 helppoa vinkkiä onnistuneeseen retkeen!

Telttailu lasten kanssa voi olla hauska ja ikimuistoinen kokemus, kunhan on varautunut oikein. Tässä blogitekstissä jaan kolme helppoa vinkkiä, joiden avulla retkesi sujuu mutkattomasti ja kaikilla on hauskaa. Nämä vinkit auttavat pitämään pienetkin lapset tyytyväisinä ja viihtymään luonnon helmassa.

  1. Lapsen pukeminen yöksi toppahaalariin makuupussin sijaan

Yksi yleisimmistä haasteista telttailussa lasten kanssa on varmistaa, että lapset pysyvät lämpiminä yön aikana. Etenkin Lapissa lämpötila laskee öisin lähelle nollaa, joten pienten lasten käsien ja jalkojen lämpötilan varmistelu pitää hereillä varsinkin meitä aikuisia. Sen sijaan, että käyttäisit ainoastaan perinteistä makuupussia, pue lapselle yöksi toppahaalari tai villa- & fleecehaalari ja toppahanskat. Toppahaalari pitää lapsen lämpimänä koko yön, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että he potkivat makuupussin pois päältään tai kietoutuu siihen epämukavasti. Lisäksi toppahaalari antaa lapselle enemmän liikkumavaraa, mikä voi tehdä nukkumisesta mukavampaa ja rauhallisempaa.

Makuupussia voi käyttää tällöin haalarin lisänä, mutta huolettomammin. Riittävänä makuupussina on tällöin toiminut myös äitiyspakkauksen mukana tullut makuupussi. Isommat lapset jo toki osaavat huolehtia itsensä takaisin makuupussiin, mutta tämä vinkki on toimiva etenkin vauva- ja taaperoikäisille lapsille. Kesälläkin kannattaa siis varautua kylmempään keliin, aina voi vähentää vaatetusta.

Lasten kanssa telttailu.

  1. Rusina-askeja tai muuta pientä naposteltavaa ajanvietteeksi

Telttailun aikana saattaa tulla hetkiä, jolloin haluat saada taaperoikäisen lapsen hetkeksi istahtamaan paikoilleen esim. ruuanlaiton tai kalanperkuun ajaksi. Näihin hetkiin on hyvä varata pientä naposteltavaa, jolloin lapsi pysyy napostellessaan hetken paikoillaan seuraten samalla, mitä aikuiset tekevät.

Retkeily lasten kanssa.

Pienet naposteltavat, kuten rusina-askit, kuivahedelmät ja marjat ovat loistava ratkaisu näihin hetkiin. Ne ovat helppoja kuljettaa mukana, kevyitä, eivät vie paljon tilaa ja lapset rakastavat niitä. Välipalat toimivat myös hyvänä palkintona tai kannustimena isommillekin lapsille esimerkiksi pienen vaelluksen jälkeen. Muista siis pakata mukaan runsaasti pientä naposteltavaa, jotta lapsilla on aina jotain tekemistä ”kriittisellä” hetkellä.

Naposteltavaksi kannattaa pakata mukaan myös vaahtokarkit! Ne ovat lasten kanssa retkien nuotiohetkien ykköskohokohta.

  1. Anna mielikuvituksen päästä valloilleen ja aikaa leikkeihin

Yksi parhaista asioista telttailussa on mahdollisuus paeta arjen kiireistä ja nauttia luonnosta. Anna lapsille tilaa ja aikaa kehittää omia leikkejään. Varsinkin sateisina päivinä, jos joudutte viettämään enemmän aikaa teltassa, mielikuvitusleikit voivat olla pelastus.

Anna lasten keksiä omia tarinoitaan ja leikkejään – ehkä he rakentavat oman pienen leirin teltan sisään tai keksivät jännittäviä seikkailuja mielikuvitusmaailmoissaan. Aikuisten on tärkeää olla mukana leikeissä ja kannustaa lapsia käyttämään mielikuvitustaan. Nykyajan hektisyyden ja jatkuvan puhelimella olon vastapainoksi tämä voi olla aikuisille alkuun yllättävänkin haastavaa, mutta voin kertoa, että miten hyvä olo siitä tulekaan niin lapselle kuin aikuisellekin!

Näillä kolmella helpolla vinkillä voit varmistaa, että telttailu lasten kanssa sujuu ongelmitta ja kaikilla on hauskaa. Muista, että pienet valmistelut ja joustavuus tekevät retkestä nautinnollisen ja ikimuistoisen kaikille.

Perheteltassa mahtuu hyvin ruokailemaan.

Lähtekää rohkeasti luontoon ja nauttikaa yhteisestä kiireettömästä ajasta!

P.s.. Etsitkö sopivaa telttaa perheretkeilyyn? Tsekkaa vuokraamomme tarjonta, sieltä löydät useita vaihtoehtoja! Kevyet erikokoiset tunneliteltat sopivat retkille, joissa kävelymatkaa kertyy enemmän. Isompia, tilavia ja seisomakorkeita telttoja ovat kotateltta ja Valhall tunneliteltta. Nämä sopivat erityisesti silloin, mikäli siirtymämatka kävellen ei ole pitkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

× Hei, ota meihin yhteyttä Whatsappilla