Tunturivaruste
Kotakeino 7
99830 Saariselkä
+358 40 6174010
info@tunturivaruste.fi

Ilmatäytteiset makuualustat – Sea to Summit

Vallukselle makuualustoja on markkinoilla laidasta laitaan materiaalin ja eristävyyden, mukavuuden,painon ja paksuuden mukaan.

Sea to Summitin laajasta valikoimasta löytyvät laadukkaat ilmatäytteiset makuualustat, joista nyt esitellään kolme erilaista.Sea to Summitin on perustanut kaksi nuorta Australialaista 1990 luvun alkupuolella.  Sea to Summit on yritys, joka tuo markkinoille erittäin laadukkaita, pieniä, käytännöllisiä ja kevyitä vaellusvarusteita. He kehittävät toimintaansa ja tuotteitaan jatkuvasti, jotta palvelisivat retkeilijoitä ja luonnossa liikkujia mahdollisimman hyvin. Voit tutustua heidän toimintaansa ja tuotteisiinsa täältä. https://seatosummit.com/.

 

Makuualustojen R-arvo

Kun aurinko ei enää lämmitä, maa viilenee. Makuualusta eristää kehosi kylmästä maanpinnasta pitäen sinut lämpimänä. Valmistajat käyttävät R-arvoja määrittääkseen, kuinka eristävä alusta on. Arvot ovat suuntaa antavia. Suomen olosuhteissa teltassa yövyttäessä kolmen vuodenajan R-arvo olisi hyvä olla vähintään noin 3 ja talvelle noin 5. Talvella lisäeristävyyttä saat esimerkiksi lisäämällä kevyen solumuovipatjan makuualustan alle. Normaalin 1,5 cm solumuovisen makuualustan R-arvo on n. 2,2. Arvoihin vaikuttavat merkittävästi myös yksilölliset kehon lämpötilaerot sekä makuupussi.

 

Suosituin ja palkittu makuualusta Comfort Plus S.I.

Paras ilmatäytteinen makuualusta retkelle.

Tämä makuualusta on ilmatäytteinen ja itsestään täyttyvä, joka on kevyt kantaa eristyksestä tinkimättä. Pintamateriaali heijastaa lämpöä takaisin ja alustan paksuus jopa 8 cm. Paino 1300 g. Alustan R-arvo on 4,1. Alustan pohjassa on anti-slip-kuviointi, minkä ansiosta alusta pysyy paikoillaan, eikä valu teltassa yön aikana. Erittäin miellyttävän pehmeä materiaali on mukava ja hiljainen, lähes äänetön. Alustasta on saatavilla eri kokoja, pituus välillä 183-201 cm ja leveys 51-64 cm. Patjalla ollessa paino jakaantuu tasaisesti laadukkaan sisämateriaalin ansiosta, eikä patja painu maata vasten. Mikäli kaipaa vaellukselle hieman parempaa makuualustaa, tämä on oikea valinta!

 

Makuualusta Comfort Plus S.I. Womens

Paras ja lämmin makuualusta lapsille.

Tämä itsestään täyttyvä ilmatäytteinen makuualusta on suunniteltu erityisesti naisille. Se on lämpöarvoltaan suurempi ja pituudeltaan hieman lyhyempi, jolloin se myös erinomainen valinta lapsille. Alustan paksuus on 8 cm ja R-arvo 5,1. Alustasta on saatavana kahta erilaista kokoa, pituus 170-183 cm ja leveys 53-58 cm. Alusta heijastaa käyttäjän lämpöä takaisin etenkin lantion ja jalkojen alueelta. Alusta on kevyt kantaa, painoa alustalla on 950 g. Tässä alustassa on myös anti-slip-kuviointi, joka pitää alustan yön aikana paikoillaan, eikä lähde valumaan epätasaisessa maastossa.

 

Premium-luokkainen makuualusta Ether Light XT™

Paras ilmatäytteinen makuualusta vaelluksille.

Tämä ilmatäytteinen makuualusta on oikea valinta, mikäli haluat kellahtaa rankan päivän jälkeen mahdollisimman mukavalle alustalle! Kennomaisen muotoilun ansiosta paino jakaantuu alustalla erinomaisesti, paikat eivät pääse puutumaan ja kylkimakuulla nukkuminen onnistuu ongelmitta. Alustan paksuus on 10 cm, R-arvo 3,2. Mallista on saatavana useampaa eri kokoa, pituus 168-201 cm ja leveydeltä 55-64 cm. Laadukkaan sisämateriaalin ansiosta se heijastaa kehon lämpöäsi takaisin sinulle ja vastaavasti maasta hohkaavaa kylmää ilmaa takaisin maata kohti. Alusta pakkautuu hyvin pieneen tilaan ja on todella kevyt kantaa, painoa on ainoastaan 630 g . Jos kaipaat retkelläsi luksusta yöuniin, tämä on sinun valintasi.

 

Vuokraa makuualustat seikkailuillesi täältä:

Comfort plus s.i. makuualusta Comfort plus s.i w makuualusta Premium Ether Light XT makuualusta

Tavataan tunturissa!

Elina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

× Hei, ota meihin yhteyttä Whatsappilla